معرفی انواع چرم موجود در بازار(مقایسه چرم ها براساس روش تولید )

شاید مدت زمان زیادی است که از استفاده کنندگان محصولات چرم هستید. شاید هم برای اولین بار قصد دارید یک محصول چرم تهیه کنید. در هر صورت این مقاله برای شما اطلاع مفیدی خواهد داشت. شناخت انواع چرم طبیعی و چرم مصنوعی یکی از مهمترین مواردی است که قبل از خرید هر نوع وسیله چرم، مانند کیف چرم،  کمربند چرم، کفش چرم و بسیاری محصولات دیگر باید از آن آگاهی داشته باشید تا بتوانید یک محصول باکیفیت خریداری کنید.

در این مقاله قصد داریم مقایسه ای از انواع چرم از لحاظ منشا داشته باشیم، با ما همراه باشید.

نمی‌توان  دقیقا تخمین زد از چه زمانی استفاده از چرم در بین انسان‌ها رواج پیدا کرد اما امروزه محصولات چرم به خاطر دارا بودن ویژگی‌هایی مانند کیفیت، سبکی، دوام، تنفس‌پذیری و زیبایی خاص خود، محبوبیت زیادی دارند. به دلیل اینکه چرم موجود در بازار از پوست حیوانات مختلف تامین می شود، محصولات چرم باکیفیت از قیمت نسبتا بالایی برخوردار هستند و همین موضوع اهمیت شناخت انواع چرم را بیشتر می‌کند.

 

مقایسه چرم ها براساس روش تولید

به طور کلی می‌توان انواع چرم را با توجه به روش تولید آنها به دو دسته چرم طبیعی و چرم مصنوعی تقسیم‌بندی کرد. 

1. چرم طبیعی

چرم طبیعی از دباغی و آماده‌سازی پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند، کروکدیل، مار، مارمولک و شترمرغ ساخته می‌شود. این چرم بسیار باکیفیت است و خود به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود. در ادامه انواع چرم طبیعی را براساس استحکام و نرمی آن بررسی می‌کنیم.

1.1 چرم سبک

این چرم از پوست حیواناتی مانند گوسفند، بره، بزغاله و بز به دست می‌آید. چرم سبک نسبت به انواع دیگر چرم‌ها ضخامت کمتری دارد و به همین دلیل به این نام شناخته می‌شود. چرم سبک به دلیل راحتی و سبکی ذاتی خود بیشتر برای تولید دستکش، کلاه و لباس استفاده می‌شود. اگر از محصولاتی که دارای چرم سبک هستند استفاده می‌کنید باید مراقبت و نگهداری از آن را جدی بگیرید. چون احتمال آسیب‌دیدگی و ساییدگی در چرم سبک از دیگر چرم‌ها بیشتر است.

1.2 چرم نیمه سنگین

در میان انواع چرم طبیعی موجود در بازار، چرم نیمه سنگین یک چرم ویژه و خاص محسوب می‌شود. چرم نیمه سنگین از پوست حیواناتی مانند کروکدیل و شترمرغ به دست می‌آید و نسبت به بقیه چرم ها از قیمت بالاتری نیز برخوردار است. کمیاب بودن، کیفیت و قیمت بالای چرم نیمه سنگین موجب شده تا این نوع چرم بیشتر در ساخت کالاهای لوکس مورد استفاده قرار گیرد.

3- چرم سنگین

چرم سنگین بهترین و باکیفیت ترین چرم طبیعی موجود در بازار است. این چرم از پوست گاو، گوساله یا شتر به دست می‌آید و دوام زیادی دارد. نکته جالب در مورد این نوع چرم این است که با گذشت زمان ظاهر زیباتری را به خود می‌گیرد و استایل جذاب‌تری را برای شما به همراه خواهد داشت. به دلیل اینکه محصولاتی مانند کیف و کفش بیشتر از بقیه محصولات چرم در معرض آسیب قرار دارند، معمولا برای تولید انواع چرم کفش و کیف از چرم سنگین استفاده می‌شود تا دوام بیشتری داشته باشند. به این ترتیب درکنار ایجاد یک ظاهر زیبا و خاص، کیفیت محصول نیز بسیار بالا می‌رود.

2. چرم مصنوعی

در حال حاضر به دلیل قیمت بالای انواع چرم طبیعی، نوع دیگری از چرم به نام چرم مصنوعی نیز رواج دارد. چرم مصنوعی اگرچه کیفیت چندان بالایی ندارد اما به دلیل ظاهر مناسب و قیمت پایینش طرفداران خاص خود را دارد. چرم مصنوعی که با نام‌های چرم گیاهی و چرم وگان نیز شناخته می‌شود، کاربرد فراوانی در تولید روکش صندلی، پالتو، کیف، کفش و دیگر محصولات چرم دارد.